Webinar Keibubapaan: Penat Emosi – Strategi & Teknik Urus Emosi Ibu Bapa

(126 customer reviews)

RM197.00

  • Akses Webinar Penat Emosi selama 180 hari
  • Akses Nota PDF

 

Available

SKU: wb003 Category:

Description

Webinar Keibubapaan (Versi Rakaman): Penat Emosi – Strategi & Teknik Urus Emosi Ibu Bapa

Oleh Puan Maznah Ibrahim

Pengenalan

Penat fizikal ni kita boleh lagi ubat dengan rehat fizikal, tidur dan sebagainya, namun penat emosi ni lain macam sikit penangannya. Kadang tu meletus tiba-tiba saja walau tidak ada angin atau ribut. Apa di didalam hati tiada siapa yang tahu kan?….

Penat emosi juga menyebabkan ibubapa rasa tidak selesa kerana kerap terlepas kepada anak-anak dan pasangan. Sedangkan ibubapa sendiri tahu ianya tidak perlu sebegitu.

Ianya juga menjadi halangan dalam perhubungan dan komunikasi positif kerana emosi kurang baik (stabil).

Ini kalau dibiarkan berlanjutan akan menyebabkan banyak masalah pada masa hadapan, baik diri sendiri, anak-anak malah kepada seluruh keluarga.

Pengisian

Video panduan ini (Rakaman Webinar) 3 jam 50 minit ini akan memberikan kefahaman, kesedaran dan skil kepada anda sebagai peserta, yang merangkumi perkara berikut:

1. 5 Strategi utama berserta cara/idea solusi yang boleh dilakukan secara konsisten agar beban emosi akan berkurang, stabil dan terkawal.

Ia adalah rahsia yang dibentangkan dari pengalaman saya sendiri dan disokong oleh sains. Ia bukan saja dari sudut psikologi malahan luas lagi kerana cetusan emosi manusia berpunca dari pelbagai sebab.

2. 5 teknik pengurusan emosi yang praktikal, mudah & spesifik yang boleh dilakukan setiap hari.

Ia juga adalah teknik-teknik yang saya biasa gunakan pada klien-klien psikoterapi saya dan turut saya kongsikan dalam kursus-kursus pengurusan stres dan pengurusan emosi untuk agensi & syarikat.

Hasil yang diharapkan:

Mudah-mudahan dengan kefahaman, strategi dan teknik yang dikongsikan nanti anda boleh:

1. Tahu strategi utama untuk keseimbangan emosi

2. Dapat melaksanakan terus dan kemudian mengamalkan mana yang mudah dan sesuai secara konsisten

3. Rasa ringan emosi setelah melalui sesi webinar ini

4. Dapat mewarisikannya kepada anak-anak terutamanya dalam misi #breakthecycle

Review

126 reviews for Webinar Keibubapaan: Penat Emosi – Strategi & Teknik Urus Emosi Ibu Bapa

  1. Siti Zubaidah Md Said

    Webinar 5 Strategic Atasi Penat Emosi ni best,padat…

    Tq puan maznah,

  2. Nor Shuhada Binti Alim

    Berkongsian yang sangat bagus. Baru sekarang saya rasa faham dan terima kenapa emosi saya tidak stabil. InsyaAllah dengan perkongsian ilmu Puan tadi saya akan buat adjustment. Terima kasih Puan semoga dipermudahkan segala urusan puan dan dimurahkan rezeki puan.

  3. Mohammad Ashaari Bin Shaharuzzaman

    Alhamdulillah penerangan yang puan Maznah bagi sgt simple&mudah difahami.Persoalan saya dijawab dengan penuh fakta&teknik yang sy perlukan untuk saya praktik ke atas anak saya.Saya amat berharap dpt belajar lagi ilmu&keibubapaan dari Puan Maznah.Terbaik&terima kasih Puan Maznah Semoga Allah memberi keberkatan&manfaat buat semua

  4. Siti Khairizati binti Jantan

    Lapang dada saya dengar apa yang puan Maznah beritahu.. terima kasih puan.

  5. Norhazirah

    Alhamdulillah sgt inspiring & refreshing. Ilmu yang konsisten dgn pengalaman Pn Maznah sendiri; mudah-mudahan dapat dipraktikkan secara istiqamah oleh semua insyaAllah

  6. Nurulhuda bt Ramli

    Sharing yg sangat membantu mengubah cara pandang saya terhadap kehidupan saya

  7. Atifah

    Ilmu yang bermanfaat yang telah dikongsi buat pengajaran bersama.

  8. izyan zulkiply

    banyak ilmu baru yang saya dapat dan tidak sangka apa yang puan maznah sebut tadi kebanyakkan sy da buat, cuma saya tidak sedar rupanya emosi saya stabil di sebab kan strategi tersebut. doakan saya istiqamah 💙

  9. NOR IZATUL SHIMA BINTI RUSRI

    Pelbagai ilmu perkongsian. Content sgt padat..penjelasan yg jelas

  10. Suhaila (verified owner)

    Bermaklumat… Kena berjihad part aplikasi

  11. Khairunnisa Md Rahim

    MasyaAllah sangat. terasa sangat2 rechargeable. Sangat membuka minda dan juga ia mengajak kita utk muhasabah semula akan matlamat kita sblm beremah tangga..

  12. Wan Ahmad Nidzam bin Wan Omar

    Sangat beri kesedaran.

  13. Shima

    Saya xdapat join penuh, sbb sebenarnya sambil2 dengar seminar puan, sy buat ulangkaji soalan addmath utk student saya form 4….lepas tu anak 1thn lebih bangun menangis dari tidur 😅…so xberapa fokus dgn kata2 puan.. tp apabila sy join….rasa byk ilmu baru yg dapat.. terima ksh byk puan. Harapnya ada lagi ilmu2 mcmni dapat dikongsikan secara percuma.. sbb xsemua orang mampu pergi kelas private

  14. HANISAH BINTI MAT

    Sangat membantu

  15. Nurul Asyikin binti Ahmad

    Perkongsian yg sangat bermanfaat. Ringkas dan padat content webinar ini. Saya baru tahu penat emosi bukan dari masalah saja.. tapi dr faktor-faktor lain seperti pemakanan, kecergasan badan, ilmu komunikasi dan hubungan dgn Allah. Dan yg paling penting, saya perlu cari punca bagi penat emosi saya. Terima kasih Puan Maznah atas perkongsian yg sangat bermanfaat utk diri saya 😊👍

  16. Masmaria

    webinar yang sangat menarik. Dapat ilmu baru dalam pengurusan emosi dalam rumahtangga.

  17. rashidah

    lebih kurang 30 minit yang pertama, webinar tidak lancar (gambar tidak terlihat, tiada suara, suara tersekat) namun berjaya diatasi. Pengisian webinar oleh Pn. Maznah sangat berguna dan sangat membantu. Mudah difahami.

  18. IRMA HIDAYANTI BINTI HALIM AFFENDI

    Alhamdulillah webinar tadi sangat berguna sangat bermanfaat pada saya, cuma terkadang rezeki masa tidak mengizinkan saya untuk dengar keseluruhan. Banyak ilmu yang diturunkan dan saya amat berharap yang usaha sebegini dapat diteruskan lagi oleh Puan Maznah ya. Terima kasih byk atas usaha puan. Semoga Allah beri ganjaran yang besar buat puan sekeluarga dan semoga ilmu kekeluargan dapat disebar luas

  19. Hannani Ruwaidiyah Mustafar

    sangat membantu utk kembali review diri dr basic. perkara2 yg mungkin dah pun diketahui tetapi x disusun di dalam kepala terutama bila stuck dalam penat emosi. sangat bermanfaat utk reflect dan betulkan satu per satu. perkongsian yg sangat lembut tetapi tepat, very objective dan mencetus detik hati. Masyaallah tabarakallah. Terima kasih banyak puan, Allah lah sebaik2 pemberi ganjaran ❤️🧡💛💚💙💜

  20. Wanesa

    Walaupun saya tak dapat tonton webinar secara sempurna sebab gangguan line di kawasan sy, tapi secara keseluruhannya sy faham & dapat ilmu yg Pn Maznah sampaikan. Ilmu yang selalu saya dapat tak pernah mengecewakan. Sangat bermanfaat & membantu saya perbaiki diri. Terus berkongsi ilmu Puan.

  21. yantie samar

    terima kasih Puan Maznah banyak sangat teknik dan input yang saya pelajari dalam sesi ini.

  22. Nur Hazirah

    Alhamdulillah perkongsian untuk menguruskan emosi yang sangat bermanfaat. Ilmu yang saya dapat ini memerlukan bukan sekadar faham dan menerima, tetapi kena ubah tindakan seperti yang di ajar puan Maznah. InsyaAllah. Terima kasih. 🙂

  23. Noor Arijan

    Alhamdulillah sgt bersyukur dpt attend live webinar penat emosi ttpi bhgia..bnyk ilmu yg sy dpt..n sy dpt knal psti ap penat emosi yg sy hadapi…hrp dgn perkongsian dr pn maznah dpt membantu sy berubah menjadi lebih baik utk fmly sy n ank2

  24. NUR HIDAYAH BINTI HOSSEN

    Alhamdulillah. Mudah faham atas penerangan puan tadi.

  25. Eda nuraini

    Program parenting yang sangat awesome ringkas n padat. Semoga Puan Maznah terus diberikan kekuatan untuk berkongsi ilmu dan kebaikan.

  26. Norhidayati Hissam

    Sangat informatif.. info yg padat dgn byk contoh utk mudah faham.. Terima kasih byk2, Pn Maznah dan team..👍👍👍

  27. Farahin Ihsan

    Terima kasih buat saya faham untuk sayangi diri sendiri dulu baru boleh sayang anak secara baik, bagus dan sihat

  28. HUDA

    Sharing ilmu yg sgt bestt

  29. Izzati Syafiqah

    Sangat bagus…Inshaallah sy plan utk ADJUST… Inshallah..t.kasih banyak puan😊

  30. FATIHAH BINTI ISMAIL

    Perkongsian yg sgt menarik…Letih Emosi. Pasti bermanafaat utk semua ibubapa, insyaAllah

  31. Hajar Aishah Yusoh

    Seronok dgr tips dr Puan. Doakan saya puan jadi ibu terbaik tuk anak2 dan isteri yg solehah buat suami. 😍 🥰

  32. Nurul Aslina

    Saya fhm.. Skrg sye kena apply n do it

  33. NOOR HAZZULFA BT ZAKARIA

    Alhamdulillah banyak ilmu baharu utk Saya.

  34. Zulie

    Alhamdulillah. Hrp sy dpt berubah.. Xdpt byk sikit dulu pun xpe. Doakan sayal

  35. Hasanah (verified owner)

    Wow… Dengan hanya ubah posture badan boleh ubah emosi kita 😍

  36. Siti Maisarah

    Terima kasih Puan Maznah for sharing a lot mostly regarding parenting.
    May Allah bless you and family, and all of us 😘

  37. MOHAMMAD SYAHID B MOHD AYOB

    Bagus dan puas hati

  38. Elisazlizan

    Terbaik

  39. Sabarina

    Penjelasan panduan yang bagus & bermanfaat untuk ibu-ibu beremosi. Terima kasih atas pengkongsian ilmu..

  40. Ahmad rahime b agir

    Terbaik

  41. Siti Fatimah Hanin binti Ramli

    Terima kasih bagi peluang kepada yang tertinggal untuk tengok semula video semalam, moga Allah balas kebaikan puan.

    Perkongsian puan sangat membantu saya untuk memahami dan menyelami anak-anak dan sudut pandang mereka, supaya saya dapat bagi reaksi yang betul dan mengelak dari mencederakan emosi mereka.

  42. Nadira

    In sha Allah, I will apply it ☺️

  43. Zunira

    Alhamdulillah sangt membantu untuk saya guna pakai bila hadapi stres dengan anak.

  44. razanah

    saya memang suka

  45. Linda Petrus

    Dapat urus emosi dengan lebih baik

  46. Mas

    Pengisian yang menarik dan mudah difahami. Mg dberi kkuatan utk melakukn nya.

  47. Siti Mardhiah

    Alhamdulillah.. dpt luangkan masa utk join sekejap sbb mgkin line sy xok mlm td. InsyaAllah xsabar nak tgok rakaman penuh. Terima kasih puan. Mmg sedang sgt2 memerlukan ilmu ni.

  48. Suriyani (verified owner)

    Alhamdulillah…terima kasih Pn Maznah, saya sangat gembira dapat mengikuti sesi ini, sangat bermanafaat untuk saya reset minda saya…selalu overthinking, mudah jauh hati, mengalah untuk bersabar dengan anak2, jarang berkongsi..menjadikan saya cepat stress..selepas sesi ini, saya berazam tambah ilmu lagi supaya saya lebih gembira dan positif dengan hidup saya yang penuh warna sebenarnya.

  49. NGATIJAM BINTI MISAU (verified owner)

    EMOSI SAYA LEBIH TENANG BERBANDING SEBELUM DENGAN MENGGUNAKAN TEKNIK PERNAFASAN

    SAYA AKAN MENGGUNAKAN TEKNIK YANG DIAJAR BAGI MENANGANI ISU PENAT EMOSI DAN MENYARANKAN AGAR WANITA YANG BEKERJAYA, MEMPUNYAI KELUARGA, PERLU MENAMBAHKAN ILMU PENGETAHUAN DAN SKILL UNTUK MENGURUS EMOSI KITA. PENTING AGAR KITA DAPAT MENGURUS EMOSI YANG PELBAGAI DENGAN BAIK

  50. Ismah Amar (verified owner)

    Membantu meringankan beban emosi

    Sertailah program Penat Emosi untuk mempelajari teknik & strategi untuk mengatasi emosi negatif

  51. NOR FAZLIANA BINTI HASAN NASRI (verified owner)

    Ia sangat membantu saya yang memang mencari cara untuk lepaskan emosi saya dengan cara yang mudah,yang boleh buat bila bila masa, yang tidak membebankan. saya rasa lebih mudah menghadapi masalah emosi yang ada dan lebih bersedia jika menerima masalah lain.

    saya berazam untuk konsistenkan teknik yang diajar supaya bebas sepenuhnya masalah emosi. saya juga nak bantu keluarga dan semua yang ada masalah emosi juga. penerangan pn.maznah memang lancar dan mudah difahami.

  52. Rahmah (verified owner)

    Perkongsian yang menarik. Walaupun webinar 3 jam, tak terasa. Terima kasih atas perkongsian strategi dan teknik.

  53. Wan (verified owner)

    Webinar Pn Maznah sangat padat, praktikal dan “ready to use”.
    #Essential kit untuk semua ibu-ibu di luar sana 🌹.
    #Mulakan dengan 2S1N: Spiritual, Senaman & Nil Breathing 😊.

  54. SITI NADHIRAH BINTI MOHD FAUZI (verified owner)

    Webinar ini amat bermanfaat dan banyak belajar ilmu baru. Video sangat ok. Sangat jelas. Saya berharap Puan Maznah boleh buat webinar lagi mengenai parenting.

  55. NOORJA (verified owner)

    Sangat bermanfaat untuk perkongsian ilmu drpd Pn. Maznah dlm webinar semalam. Harap dapat join mana² webinar lain lepas ni

  56. Nursya (verified owner)

    Alhamdulillah emosi saya sangat stabil setelah mengikuti webinar ini,terlalu byk ilmu yg boleh diambil tetapi apa yang penting amalkan dan istiqamah .Saya sangat sarankan peserta yang akan datang sertai untuk buat bersungguh-sungguh semasa sesi webinar berlangsung akan datang,In Sha Allah

  57. Razni

    Allah bukakan jalan keluar melalui Pn Maz. Terima kasih banyak Pn Maz, simple yet very valuable. Peringatan untuk kita sentiasa semak diri-ucap elok2, doa elok2 dan sangka yang elok2. Insyaallah elok2lah untuk kita sekeluarga.

  58. Ida

    Baru saya tahu bagaimana merawat penat emosi. Hampir burnout dan tak tahu bagaimana nak meneruskan perjalanan hidup sebagai ibu.

  59. Feeza

    Ini refresher course bagi saya, saya sangat sukakan gaya sharing Pn Maznah yang sangat informatif dan praktikal. Alhamdulillah sejak mengikuti kursus kali pertama dan kali kedua, hidup saya bertambah baik kerana saya lebih prihatin dan bijak urus emosi saya yg asyik turun naik lebih2 lagi ketika menguruskan anak2 dan suami.
    Terima kasih Pn Maznah atas tunjuk ajar!

  60. Johaibi (verified owner)

    Sangat membantu refleksi emosi diri. Terkesan dengan 5 Strategi yang dimulai dengan Kecerdasan Rohani. Merasai kekurangan diri yang perlu diperbaiki. Merasai sinar harapan kepada perubahan diri dan keluarga

    Azam untuk menguruskan emosi diri dan keluarga dengan lebih harmoni. Perkongsian yang sangat bermakna buat sahabat di luar sana untuk turut menyertainya

  61. Erlina (verified owner)

    Sangat membantu….kena praktikkan lagi supaya menjadi habit….

    Azam saya untuk tahun depan Dan setrusnya untuk menjadi ibu..isteri..dan pekerja yang lebih baik..dapat menguruskan emosi dengan baik walaupun dalam menghdapi stress dalam kehidupan

  62. Nurul Huda (verified owner)

    Alhamdulillah.. dapat kenalpasti teknik yang tepat untuk urus emosi dengan baik terutama dalam mengurus rumah tangga dan anak2.

  63. Mida mn (verified owner)

    Sgt membantu & menunjukkan cara & arah

    Sgt tidak rugi utk join apapun webinar puan maznah, saya adalah refresher yg mana kebanyakan webinar puan maznah saya join samada berkaitan parenting ataupun ibubapa. Sangat membantu sekurang2nya utk refleksi diri.

  64. Faizah (verified owner)

    Syukur kerana dapat belajar tentang mengendali emosi. Perasaan rasa lega dan tenang. Alhamdulillah

    Saya berazam utk praktis ilmu yg dipelajari, apa yg saya telah tulis untuk diri saya sendiri.

  65. nor fatiha (verified owner)

    sangat membantu utk muhasabah balik apa kekurangan diri yang membuatkan emosi kita sangat tidak stabil dan mudah marah anak walau kita tahu itu tindakan yang tidak bagus.
    teknik2 emotional release juga sangat berguna untuk saya tahu dan dapat amalkan kemudian hari

  66. Syaliza (verified owner)

    Alhamdulillah dpt refresh & ingat kembali teknik2 yg akan dpt membantu mengawal emosi. Dpt menenangkan emosi & perasaan malam ini. Alhamdulillah.

    Kena usaha guna teknik2 yg dipelahari agar dpt kawal emosi dgn lagi baik & dpt tingkatkan ketenangan diri, in Shaa Allah.

  67. MARIATUL LIZA (verified owner)

    Ini pertama kali saya join webinar Dr. Maznah. MasyaAllah, seronok. Banyak ilmu yang saya dapat, terutamanya mengenai cara nak release emosi dengan betul, melalui tap2 tadi.

    Tak rugi join majlis ilmu macam ni, Dr Maznah bagi input yang sangat banyak. InsyaAllah kita boleh praktis, asbab dari situ, kita boleh turunkan emosi kita yang tak ok tu.

  68. Yasmin Abdul Wahab (verified owner)

    Sangat best…tak perasan masa berlalu dah lebih 3 jam…banyak ilmu teknik pengurusan emosi yang saya belajar..saya rasa lebih tenang. Terima kasih Pn Maznah.

    Tak rugi untuk hadir bagi sesiapa yang ingin kan ilmu pengurusan emosi…padat dengan ilmu dan tak boring.

  69. NOORHAYATI BINTI HASHIM (verified owner)

    Alhamdulillah, syukur kepada Allah diberi izin mengikuti webinar ini. Terima kasih tidak terhingga kepada Puan Maznah atas perkongsian. Ilmu yang sangat bermanfaat. Saya amat bersyukur kerana dapat menemui cara menguruskan emosi dengan baik melalui webinar ini. Memang saya sedang tercari-cari teknik uruskan emosi. Saya berazam akan berusaha mengamalkannya. Terima kasih Puan Maznah.

  70. Seha (verified owner)

    Assalamualaikum. Alhamdulillah dengan Izin Allah dapat join webinar penat emosi Ini. Saya Suri rumah, tiada pendapatan. Berkira nak daftar webinar pada mulanya. Tapi saya fikir siapa Lagi Akan tolong urus emosi saya kalau bukan diri saya sendiri. Ilmu itu perlu di cari. Sy doakan yang lain juga mampu join webinar Ini. Motivation je tak Cukup. Cari la ilmu.

  71. Jaspreet Kaur (verified owner)

    Webinar Penat Emosi sangat mebantu saya untuk menjadi ibu yang lebih baik. Teknik untuk kawal emosi yang diajar oleh Puan Maznah memberi saya ketenangan yang saya tercari-cari selama ini. Terima Kasih Pn Maznah for sharing your knowledge & experiences.

  72. Sarah (verified owner)

    Sakit bahu saya terus hilang apabila mengamalkan teknik yg diajarkan oleh pn maznah. Terima kasih puan.Teknik pernafasan jugak sangat membantu terutamanya in tenang dan out buang marah dalam menjadikan saya ibu yg tenang

  73. Najiha (verified owner)

    Assalamualaikum Puan Maznah

    Terima kasih adakan program sebegini. t.kasih sedarkan saya peri pentingnya “sayangi diri sendiri”.

    program ini telah memberi kesedaran kpd saya supaya lebih3 menjaga hubungan dengan Allah dan rajin bersenam…InsyaAllah strategi lain akan menyusul

    Doakan saya menjadi ibu, isteri dan hamba Allah yang tenang..juga dalam aplikasikan ilmu yang diberi

  74. Mastura (verified owner)

    Terima Kasih Puan Maznah kerana berkongsi ilmu yang sangat bermanfaat.
    Ilmu yang diberikan terus dipraktikkan semasa sesi webinar. Alhamdulillah sangat berkesan.
    Terus sendawa banyak bila buat EFT! 🙂

  75. Nursyuhada (verified owner)

    Pengisian yang sangat berbaloi untuk saya yang sedang mencari.

    Banyak ilmu praktikal yang dikongsi. Memang terasa pain itu menurun dari asalnya.

    Dari webinar ini juga saya sedar betapa pentingnya untuk jaga emosi (jantung hati) supaya tidak mendatangkan mudarat pada diri sendiri & orang lain.

    Terima kasih banyak Puan Maznah! ❤️

  76. Iryanty Omar (verified owner)

    Ilmu pengurusan emosi yang amat berharga dan memberi banyak manafaat dalam kehidupan seharian yang stress. Perkongsian strategi dan teknik yang mudah dan berkesan serta merta. Insyallah akan diamalkan secara konsisten bagi memastikan emosi sentiasa positif.

  77. naa (verified owner)

    alhamdulillah Allah pilih saya untuk jadi salah seorang yang mendengar webinar ni. sangat bermanfaat! doakan saya ada rezeki zuriat sendiri so boleh apply nanti. aamiin. setakat ni share ilmu dengan orang terdekat je. hehe. terima kasih puan maznah. teruskan perkongsian yang bermanfaat. 🙂

  78. Aminah bt Abdullah (verified owner)

    Alhamdulillah byk ilmu yg diperolehi. Membantu mengawal hati dan fikiran.

  79. WIM KURNIAWATI BINTI SACHLIN (verified owner)

    Puan Maznah telah berkongsi ilmu tentang cara cara merancang dan melaksanakan teknik teknik bertenang, berlatih menjadi positif dengan senarai semak yang lengkap. Jadi ini menggembirakan saya kerana saya yakin muhasabah diri akan menjadikan saya lebih baik untuk hari esok. I compete with myself to be a better me.

  80. Irma Amir (verified owner)

    Alhamdulillah saya bersyukur sangat Allah permudahkan urusan saya untuk join kelas ni. Banyak sangat ilmu & tips bermanfaat yang mudah untuk dipraktikkan walaupun sesibuk mana pun kita. Terima kasih banyak2 atas perkongsian Puan Maznah. Semoga Allah lipat gandakan pahala Puan.

  81. Rosmaliana binti md.Rejab (verified owner)

    Perkongsian yang menarik.bnyk ilmu baru terutama bab cara untuk kawal marah.akan cuba utk diaplikasikan dalam kehidupan.terima kasih.

  82. Sheeda Shukri (verified owner)

    Webinar tadi sangat membantu saya especially strategi yang diberikan. Sesi webinar live ke youtube sangat membantu kerana saya boleh pause dan ulang semula sesi ketika ada hal sikit semasa webinar. Harap ada

  83. NUR FARIZAH FARHAIN (verified owner)

    Alhamdulillah..setelah mengikuti webinar penat emosi, baru saya sedar saya bukan keseorangan dalam keadaan ini, hampir semua yang bergelar ibu bapa merasainya dan langkah mencari ilmu untuk mengatasi apa yang rasakan adalah tepat. Saya bersyukur berjumpa dengan kelas Penat Emosi yang dianjurkan Puan Maznah Ibrahim ini. Semoga lebih ramai lagi mendapat manfaat daripada ilmu dan pengalaman puan.

  84. Aznora binti kasim (verified owner)

    Amat bermanfaat dan bagus sekali.puan maznah bagi penerangan yg jelas dan padu.tahniah puan maznah, you are the best!!

  85. Mohd Faisal (verified owner)

    Alhamdulillah ilmu yang sangat bermanfaat..

  86. Aswani Binti Abdul Aziz (verified owner)

    Alhamdulillah..sblm tu terima kasih kepada pn maznah atas perkongsian ilmu yg sngt bermanfaat untuk diaplikasikan khususnya utk para ibu..sy akan lihat lagi rakaman video agar dapat aplikasi dgn sebaik mungkin teknik2 yang diajar..InshaAllah..❤

  87. HAMIZAN BINTI ABD AZIZ

    Perkongsian ilmu yang sangat menarik dan penting untuk diketahui dan diamalkan. BEST!

  88. Syariza Hani (verified owner)

    Alhamdulillah..webinar penat emosi byk beri tips parenting dan bagaimana mendidik hati jadi lebih calm..terutama bila berdepan dgn anak..latihan pernafasan yg diajar oleh Dr Maznah td amat baik utk dipraktikkan..

  89. Siti zubaidah Mohd ali (verified owner)

    Sangat membantu dalam mengawal emosi

  90. syafini (verified owner)

    Ahamdulillah. Bersyukur direzekikan utk menyertai webinar yg sgt bermanfaat ini. Penuh pengisian dan sgt byk strategi praktikal. Sangat² menggalakkan semua ibubapa utk menyertainya. Pelaburan ilmu yg sgt berbaloi. InsyaAllah. Terima kasih, Puan Maznah 💞

  91. NOORHAYATI (verified owner)

    Alhamdulillah, saya amat bersyukur kepada Allah SWT kerana saya dapat mengikuti webinar ini. Apa yang disampaikan dalam Webinar Parenting Penat Emosi ini adalah sangat, sangat, sangat bernilai dan bermanfaat bagi diri saya. Malahan, boleh dipraktikkan untuk suami dan anak. Bukan itu sahaja, amat bermanfaat untuk semua peringkat umur. Terima kasih Pn. Maznah.

  92. Lim Swee Chin (verified owner)

    Mudah difahami Dan diikuti, informatics, praktikal

  93. SULIAWATI BT SULAIMAN (verified owner)

    Allhamdulilah dapat banyak ilmu baru untuk menangani stres. Insyaallah ilmu yang diberi akan cuba diaplikasikan dalam kehidupan seharian untuk menjadi ibu yang lebih tenang dan gembira.

  94. AIDA HAZLIN BINTI ISMAIL (verified owner)

    pertama kali saya serati webinar pn maznah. alhamdulillah diberi rezeki allah utk sertai webinar ini. Banyak ilmu baru yang saya pelajari. Terima kasih puan maznah.

  95. Nurul Syazwani binti Md Yusof (verified owner)

    Alhamdulilah.. topik2 yg dibincangkan serta penerangan yang diberikan dpt membantu saya sebagai seorg surirumah serta ibu untuk mengurus emosi dgn lebih baik..

  96. SABARIAH YUSOF (verified owner)

    Topik yang menarik dengan perkenalkan strategi dan teknik yang berkesan untuk mengawal emosi serta berhadapan dengan ujian/sakit.. meningkatkan pemahaman bahawa berfikiran yg positif mampu mempengaruhi minda, pemikiran serta tindakan dan respon kita. Juga amalan spiritual sangat membantu dlm kita mencari ketenangan, mengubah perspektif negatif kpd positif serta kehidupan yg lebih sempurna

  97. Aliana (verified owner)

    Alhamdulillah. Terima kasih Pn. Maznah di atas perkongsian ilmu. Saya harap saya telah beroleh sesuatu dan akan cuba mempraktikkan ilmu yang telah dipelajari untuk memperbaiki diri saya dalam menangani stress dan penat emosi. In shaa Allah.

  98. NORLIZA MOHD RADZI (verified owner)

    Kandungan webiner menarik, mudah difahami, mudah dikuti dan aktiviti yang menarik dan berkesan. Aktiviti boleh digunapakai bukan untuk diri sendiri sahaja tetapi boleh apply kepada anak anak dan pasangan.

  99. Nila Kandi Juita Idris (verified owner)

    Ilmu yang sangat bermanfaat untuk kawal masalah penat emosi /stress diri sendiri. Juga boleh diamalkan bagi atasi konflik dalam keluarga/tempat kerja atau apa jua masalah fizikal/mental/emosi.

  100. As Ahmad

    terima kasih puan maznah. perkongsian amat2 bermanfaat untuk saya dalam menjadi seorang ibu yang hebat! semoga Allah memberi ilham kepada puan untuk terus sebarkan kebaikan dan ilmu

  101. asmah (verified owner)

    webinar yang disampaikan ni mmg byk ilmu baru yg mudah utk diaplikasikan. Hanya nak @ xnk buat je. Insya Allah sy buat utk brubah lbh baik.

  102. Zarina bt Razally (verified owner)

    Saya sgt berterima kasih atas perkongsian Puan Hari ini. Banyak ilmunyg Saya dapat, terutama ttg teknik pernafasan dan jugak tft. Saya teruja utk mengajar anak dan juga pelajar Saya. Tertarik dgn gaya penyampaian Puan yg tenang dan bersahaja. Terima kasih sekali lagi. Saya akan cuba praktikkan ilmu yg Puan share hr. Saya perlu ulang banyak kali dan buat nota

  103. Nasehah (verified owner)

    Saya sangat suka semua program Puan Maznah. Penyampaiannya lembut sahaja tetapi penuh dengan ilmu yang bermanfaat yang boleh dipratikkan oleh semua orang. InsyaAllah kalau ada program seterusnya saya nak join lagi.

  104. WAN ROSHAINI WAN ALI (verified owner)

    info yang sangat bagus dan praktikal

  105. mawar Ab Halik (verified owner)

    Satu pengalaman dan sesi yang sangat bermanafaat untuk saya amalkan bagi mengurus emosi didalam diri saya

  106. ZURAIDA BINTI ZAINOL (verified owner)

    Perkongsian yg sangat menarik dan informatif.. Sedikit sebanyak membantu saya utk cuba menangani emosi dengan lebih positif.

  107. Ainal mardhiyah (verified owner)

    Assalamualaikum. Terima kasih di atas perkongsian ilmu ini puan Maznah.Seminggu sblm bermulanya webinar ini anak saya yang kedua,lelaki 1thn lebh asyik terjaga dr tidur & menangis &sush nk tdrkan semula. Tp bila sy amalkan strategi pertama, tenangkan emosi sendiri dan amalkan zikir. Hari yg saya mula amalkan tu, Alhamdulillah anak saya dpt tdor dgn baik dan kurg merengek mcm dlu.Tq puan

  108. SITI AISYAH HARON

    Sangat bermanfaat

  109. Nurul Hidayah

    Saya sangat gembira setiap kali mendengar ilmu dari Pn Maznah , kerana ia membantu saya agar menjadi ibu dan isteri yang lebih baik dan memahami .

  110. hamidah

    Alhamdulillah, semua ok. jelas dan faham walaupun dalam masa yang singkat

    maaf, saya masih belum terima email rakaman.

  111. Wawa

    Terbaik

  112. Asmawati

    Saya cuba menjadi Ibu yg baik dgn mengikuti tips & cara yg btl dari Pn Maznah.. Alhamdulillah ade perubahan dari anak²

  113. Mai

    Jazakallah khair Puan Maznah.

  114. Nisa

    Perkongsian yang sangat menarik. Mengingatkan tentang perkara-perkara asas dalam hidup. Paling saya terkesan, syaratnya kita kena FAHAM, kemudian TERIMA dan cuba ADJUST.

  115. Norlida

    Terima kasih atas perkongsian ilmu yg sangat bermanfaat

  116. eylaaqilla

    Point yang padat dan penerangan yg jelas. Insyaallah dapat membantu sekiranya diaplikasikan. Terima kasih puan, semoga diberikan kesihatan yang baik untuk terus berkongsi ilmu dengan kami.

  117. Wawa

    Terbaik, mantap & sgt2 membantu dgn keadaan zaman ank2 alaf baru yg serba mencabar .

  118. Siti Zubaidah Md Said

    Saya x dapat dengar sepenuhnya kerana line x elok.

    Perkongsiannya ilu yg Mahal.

    Diharap sy bole dapatkan rakaman until sy ulang tgok semula dalam keadaan yg lebih baik,

    Terima kasih
    Siti Zubaidah Md Said

  119. UMMİL KHAİR

    saya rasa lebih bersemangat untuk mulakan hari baru saya selepas dengar webinar ini.

  120. Siti Nazfarahdila (verified owner)

    Topik yang sangat perlu untuk semua ibu bapa pelajari

  121. Siti Asni

    Alhamdulillah. Pengisian sangat padat. Banyak ilmu yang saya dapat. Semoga saya dapat memanfaatkan sepenuhnya. Terima kasih tak terhingga kepada puan Maznah

  122. raezatul ekma

    sangat bermanafaat kepada saya..

  123. alia

    Webinar yang sarat dengan ilmu yang bantu menguruskan penat emosi yang dihadapi. thumbs up, puan!

  124. Haninah

    Good share!

  125. Harmelia Sari

    Penjelasan strategi menangani penat emosi dalam bahasa yang amat mudah difahami dan mudah diamalkan.

    Amalan spiritual yang konsisten dalam strategi yang pertama wajib dilaksanakan bersungguh2 untuk sentiasa kekal positif dalam menghadapi hari2 yang mencabar.

    Senaman dalam strategi ke-4 sangat2 berkesan utk flash out semua emosi negatif. Setuju bila lepas hiking terasa betul emosi ringan.

  126. Norhazila Binti Mohd Nor

    Best untuk Di ulang tonton

Add a review

Your email address will not be published.

You may also like…