You are currently viewing Tak Marah Lagi Bila Buat Kesilapan

Tak Marah Lagi Bila Buat Kesilapan


Alhamdulillah Hubungan Dengan Anak Sulong Semakin Baik, Saya Tak Marah Lagi Bila Dia Buat Kesilapan.

Wsalam puan.. Alhmdulillah.. Hubungan saya dengan anak sulung semakin baik.. Saya dah tak marah lgi bila dia lakukan ksilapan.. Sebaliknya menegur dengan cara yg baik dan memujuk..semoga saya terus istiqamah mengubah diri saya jadi ibu dan isteri yg hebat untuk amanah saya…terima kasih puan..syukur pada allah sbb pertemukan puan dengan saya walaupun tidak pernah bersua,. Alhmdulillah..

PUAN ATI (nama samaran)
*Diizinkan untuk dikongsi

 

REFLEKSI SAYA:

 

  1. Ya, anak sulonglah yang paling kerap dimarahi!
  1. Malah kita tahu anak ini sebenarnya contoh teladan dan pemimpin untuk adik-adik, kan? Jadi kita kurangkan damage isu keluarga akan datang dengan tackle anak sulong dulu.
  1. Anak sulong tak salah, kita yang belum cukup pandai nak tackle kerenah anak kerana kita adalah ibubapa pertama kali, baru belajar. Tapi bezanya kita dewasa, jadi tanggungjawab kitalah yang mencari ilmu dan laksanakan perubahan tu. Ia perlu bermula dari kita dahulu, takkan kita harap si anak sulong yang kecil ini memenuhi keperluan kita yang dah tua ni.

Sebenarnya dengan ilmu yang betul kita akan lebih cool dan tenang berdepan apa-apa situasi, sebab kita tahu sebab dan puncanya dan kita sudah ada strategi cara untuk atasinya. Ini lah rahsianya.

Dalam Ebook Saya Tak Nak Marah Anak saya sudah senaraikan, sebab, akibat dan solusi yang anda boleh aplikasikan berdasarkan pengalaman saya sebagai kaunselor.

Boleh terus ke link di bawah untuk dapatkan ebook pada harga istimewa.

>>> Nak Ebook Pada Harga Istimewa <<< 


Leave a Reply