Urus Emosi Ibubapa

MARAH ANAK UNTUK MENDIDIK

222 total views, no views today

222 total views, no views today Ada Marah Bermanfaat Tak? ========================= Comel sekali. Semalam Fateh sibuk nak tolong memasak. Fikirkan dia tengah semangat, baik beri aja kerja yang boleh diberi. Since saya dah siap semua, ada 1 benda belum siap dan sesuai diberi kerja itu kepadanya. Saya beri dia kerja mencabut daun dari batang daun kesum. …

MARAH ANAK UNTUK MENDIDIKRead More »

Kaedah Terapi Diri Tangani Emosi Marah Anak Kecil yang Berpunca dari Kisah Silam

792 total views, no views today

792 total views, no views today Kaedah Muhasabah Terapi dan Solusi Diri – Sambungan kaedah seterusnya sekiranya kemarahan kepada anak kecil itu berpunca dari kisah silam kita (seperti dalam artikel sebelum ini)   Sekiranya puan/tuan pembaca sudah kenalpasti punca sebenar kemarahan kepada anak kecil yang sebenarnya berpunca daripada diri / kisah diri dahulu / kisah tertentu semasa zaman …

Kaedah Terapi Diri Tangani Emosi Marah Anak Kecil yang Berpunca dari Kisah SilamRead More »

Teknik Pernafasan Kawal Marah

405 total views, 3 views today

405 total views, 3 views today “Maz, sy pernah bagi teknik pernafasan ni pada seorang kawan, dia tengah marah masa tu, sy pesan tarik nafas kata sabar..sabar..sabar..pastu buang nafas kata marah..marah..marah..minta dia ulang sampai dia OK.   Then kawan sy kata sgt berkesan! Dia rasa sgt lapang dan dapat berfikiran rasional semula..siap dpt confront org yg buat …

Teknik Pernafasan Kawal MarahRead More »

error: Content is protected !!